Duurzaamheid

Grondstoffen

Samen met de telers willen we basisproducten gebruiken die authentiek, lekker, natuurlijk, voedzaam en gezond zijn. Het klimaat en de gronden in onze regio zorgen voor de best mogelijk combinatie om de lekkerste aardappelen te telen. Onze telers zijn de eerste schakel in het productieproces. Het onderhouden van goede, langdurige relaties met de lokale telers is dan ook cruciaal voor ons. We bekijken continue hoe we samen met hen de beste aardappelen aan marktconforme voorwaarden kunnen telen.

We staan hen bij met advies gebaseerd op onze eigen ervaringen en op basis van resultaten en inzichten die we bekomen van de testvelden waar we diverse aardappelrassen en teeltwijzen uitproberen. Samen volgen we ook de teelt op, voeren we kwaliteitscontroles uit en plannen we de oogst. Daarna is er een voortdurende kwaliteitsopvolging van de verse aardappelen in opslag op het vlak van suikergehalte, ziektes en gebreken, glazigheid en droge stof.